Ramyeon Samyang Challenge

Assalamualaikum Ya Habibi..



Lamanya tak update blog, disebabkan sakit malas ni datang dekat aku, semua benda aku malas. termasuk makan, main phone pun kadang-kadang aku malas. Tapi aku gagahkan diri juga update blog, memandangkan blog aku ni makin lama makin banyak cengkerik yang singgah.

Ingat tak dengan entry aku yang Teaser : Spicy Korean Noodle Challenge . Jadi entry kali ni ialah sambungan entry teaser tuh. Actually aku malas nak makan ramen ni, tapi disebabkan akak dekat tempat kerja aku tuh asyik menyoal "Leya dah makan ramen" everyday dia tanya. Hari ni aku cuti memang niat nak merasa laa makanan korea ni. Bila makan Kimchi, tekak aku memang tak boleh terima. mungkin sebab kimchi tuh buatan malaysia. Belum rasa kimchi ori lagi. Huhuuuhu




Nah, step by step aku bagi gambar. So sory, memang takde video. Aku takut ramai pula haters nanti bila aku buat video. Bahhahahahahha *acah-acah hot* . Wey nak taip apa ni. Blank dah. Hahahhahaha okey bila dah rebus, dah sebati kan sos dia.. maka siap laa ramen kita. 



Bila dah siap, makan la kan. Apa tunggu lagi, masa first makan boleh laa, takde laa pedas sangat. Tapi bila dah makan bersudu-sudu.. pedas laa jugak. Tapi pedas dia tak boleh kalah dengan pedas ayam masak lemak cili padi mak aku. Hahahahha. Alhamdulillah, masa makan ramen ni aku tak perlukan bantuan air, dan aku tak menangis meraung bila makan. Yang penting bibir aku tak laa tebal mana. Hakikatnya bila makan pedas atau tak makan pedas bibir aku tetap tebal. actually, aku tak feeling habis lagi makan ramen ni. That time pula, memang aku tak rasa nak makan. Jadi macam tak semangat je. Huhuuhuuuu. Aku bagi 7/10 untuk kepedasan.  Dan 5/10 untuk kesedapan.

Nampaknya, aku memang tak boleh nak pi luar negara lama-lama. Makanan kampung laa makanan aku. Hahahahahha "Yeobo.. nanti i masakkan asam pedas untuk u ye" *Talking to Sungyeol's Pic* . Maaf, aku memang gedik sikit. Hahahaha tolong jangan berhenti blogwalking dekat blog aku ye lepas baca entry ni. Hahahahhaha


p/s: penulisan entry paling teruk pernah aku buat. Huahhhhhh. 


Oh ye, aku baru buat ask.fm baru. Kalau sesiapa nak req tuto atau nak freebies atau nak tanya apa-apa saje anda dipersilakan tanya dekat ask.fm http://ask.fm/leyayeolly . Sebab aku risau kalau korang tanya soalan dekat cbox, takut aku terlepas pandang. So that, aku buat ask.fm bagi memudahkan soal jawab. Hhahahahhahah

17 comments:

  1. 5/10 untuk sedap ? Emmmmmmmmmmmmmm tak sedap ke ? T_T bru nak try hahaha. 7/10 tu takdak la pedas sgt kan ? hehe

    ReplyDelete
  2. sedap sangat ramyeon ni smpai teringin nak makan lagi T___T

    ReplyDelete
  3. tak pernah lagi rasa mende ni dan tak boleh makan jugak kalau beli pun. huhu

    ReplyDelete
  4. malas tu memang musuh utamakan.. huhu

    ReplyDelete
  5. Still searching for this ramyeon. Lol idk where to find it act T^T

    ReplyDelete
  6. tgk leya makan ni akak rasa macam nak makan lagi pulak hehehhh. mmg tahan pedas betul lah leyaa ni..

    ReplyDelete
  7. Takut pulak nak try sebab saya memang tak makan pedas hewhew

    ReplyDelete
  8. Kenapa nampak mcm sikit je tu? Biasa banyak kannnn . Tapi kak xpenah makan pun lagi. ehhee

    ReplyDelete
  9. Aimbbboiii .. Tak menahan yeobo dkt sungyeol .. Haha

    ReplyDelete
  10. spotted pic of my yeobo (myungsoo) <3 lololol. kesedapan 5/10 je? Rasa macam tak nak try kalau tak sedap.

    ReplyDelete
  11. But for me sedap gak ramen ni.. Btw makanan melayu mmg lebih ohsemm..heheh

    ReplyDelete
  12. Owh.. yang nie x berkuah eh.. bolehlah nak cuba nanti..

    ReplyDelete
  13. Nice!..tapi pedas sikit..hehe..but still nice! ^_^

    ReplyDelete
  14. mana nak cari Leya ?? lama dah cari xdpt2... Frust betol :'(

    ReplyDelete