Aku dan Domain

Assalamualaikum Ya Habibi

Belum boleh move on dengan Kdrama DOTS. Mohon jangan kecam 


Tajuk kali ni agak berlagak sikit. Hahahahha tahniah leya sepanjang 5tahun kau berblogging akhirnya kau mempunyai domain sendiri. Alhamdulillah ada rezeki lebih buat laa. Lagipun aku fikir yang aku nak serius dengan bidang ni, tuh sebab buat. Kalau takat main-main buat blog entry penuh dengan cerita pasrah tak hingin ai habiskan duit buat domain. 


Lagi satu aku buat domain ni untuk langkah berjaga-jaga. Takut kekalau google delete blog aku. Tak meroyan aku nanti. Penat-penat je edit kasi cantik, kumpul followers sampai 1K (k, aku batak) tup tup blog hilang.. huihh taknak aku. Thats why aku fikir masak-masak, aku nekad nak pasang domain sendiri. 

Kenapa leyayeolly.com?

Mesti ada yang tertanya kan, kenapa aku tak buat guna link lama aku leyastorymory.blogspot.com/ . Bagi aku ramai yang kenali aku dengan nama leyayeolly. Lagi satu, leyastorymory panjang sangat, so nak bagi pendek dan tepat leyayeolly, tanpa ragu-ragu untuk pilih nama domain yang diidamkan.


Berapa bayaran buat Domain

Aku buat domain ni dengan bayaran RM 55 sahaja. Murahkan? Terjah MyIdeaKini untuk membuat domain. Sekejap je dia buatkan, tak sampai 1jam. Terima kasih MyIdeaKini kerana membantu saya. Jum ramai-ramai buat domain kasi blog upgrade sikit. Hewhewhew


17 comments:

  1. Tahniah leya! akhirnya mencipta legasi blogger berdomain! kipidap yo!

    ReplyDelete
  2. Leya RM 55 termasuk semua ke ? Takde caj caj tersembunyi yang lain ke ? Rasa macam nak pakai domain sendiri jugk tp antara dua lg.

    ReplyDelete
  3. dulu tefikir nak buat,,tp takot,,mungkin boleh dipetimbangkan lps nii

    ReplyDelete
  4. dulu tefikir nak buat,,tp takot,,mungkin boleh dipetimbangkan lps nii

    ReplyDelete
  5. tahniah kak leya ! dah ada domain sendiri :D

    ReplyDelete
  6. Wah, dah ber .com sekarang. Bestnya! InsyaAllah, ada rezeki lebih nak buat jugak domain. Hehe

    ReplyDelete
  7. selamat berdotcom leyaa.. hehehee...

    ReplyDelete
  8. whoaaa tahniah leya syg dah ada domain sendiri! :D

    ReplyDelete
  9. tahniah ...cantik blog awak

    ReplyDelete
  10. wah taniah sis!
    bestnya ada domain sendiri, rasa nak buat jugakkkkkkk :D

    ReplyDelete
  11. wah taniah sis!
    bestnya ada domain sendiri, rasa nak buat jugakkkkkkk :D

    ReplyDelete
  12. sala, leya tahniah , moga terus semangat menulis :)

    ReplyDelete
  13. Tahniah Leya memilih servis MYiDEAKiNi... :)

    ReplyDelete
  14. Tahniah dah ada domain sendiri.. Kene kumpul duit ni..hehe

    ReplyDelete
  15. haaaa elsa nak domain sendiri jugak nie. murahnya. nak buat nak buat hehe

    ReplyDelete
  16. tahniah kak leya. nama blog pun dah cantik :D

    ReplyDelete