Officially Twenty

Assalamualaikum


"Happy birthday to me, Happy birthday to me, Happy birthday to leya. Happy birthday to me."

Yeahhh leya officially 20 tahun. Rasa macam tak sangka. Kejap je dah puluhan tahun. Bila dah 20 tahun ni harap perangai pun berubah la kan. Jangan nak ngada-ngada sangat. Cuba ubah cara pemikiran. Bukan nak sempitkan lagi pemikiran. Nak luaskan pemikiran dan juga pengetahuan. eceh. Makin tua ni harap makin matang laa lalui semua dugaan dan cabaran. Sabar serta tabah. Hmm sivik sangat ayat kali ni. tettt.



Seumur hidup tak pernah nak buat birthday party kat rumah. Memandangkan leya duduk asrama, sambut birthday di aspuri je.  Lepas dah habis sekolah masih lagi takde birthday party di rumah, hanya mampu buat kecil-kecilan such as makan dekat luar dengan family. Jimat sikit tenaga. Dari buat kat rumah kena kemas-kemas, hias-hias. Leceh. Tapi teringin juga nak buat. Next time je laa. Sekali sekala nak merasa juga suasananya.



Kalau dulu kat aspuri asal ada je budak yang sambut birthday, semua pakat baling nila, tepung, telur. Air longkang *yakkks* pun ada juga wey. Leya pernah kena sekali je. Lepas habis sekolah kena baling air nila yang dicampur dengan kilat-kilat tuh. Buruk terus tudung sekolah yang putih melepak tuh. Sakit hati juga nak buat cane nak tanak kena pasrah je laa. Rindu pula nak kena. Ehhh. Panjang pula entry ni. *bila nak habis ni*



Terima kasih pada yang wish di wechat facebook whatsapp terutama sekali. Yang busy yang jauh yang buat-buat lupa pun leya nak berterima kasih juga. Hahahahha Terharu bila dah besar pun ada orang wish. Nanti dah tua dalam 60tahun ada orang ingat lagi tak? Hihihiih Yang bagi hadiah pun terima kasih sesangat. Malas nak tangkap gambar dan screen shot semua wish. Hahahhahahah. Tuh je kot nak hapdate, Malam kang kalau rajin leya update tuto ye.



27 comments:

  1. happy birthday kak leya ^^ May Allah bless you~~

    ReplyDelete
  2. Happy birthday leya. Moga panjabg umur dalam ketaatab, dilapangkab segala urusan dunia akhirat dan mendapat jodoh yang terbaik pada saat yang terbaik ^^

    ReplyDelete
  3. Selamat hari lahir dik ^^, Have a blast on your day :)

    ReplyDelete
  4. Hepy birthday kak leya. may Allah bless u always

    ReplyDelete
  5. happy birthday. sy lama lagi nak masuk 20,bulan oktober nanti so skrg msh umur 19 tahun hahahaha lol

    ReplyDelete
  6. HAPPY BIRTHDAY. HAVE A BLESS DAY! XD

    ReplyDelete
  7. Yeppi bday! :D Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki :)

    Datang klik en.nuff ^^

    ReplyDelete
  8. happy borndayyy awakk.. ahahahaha.. saya tngh tunggu rsult nii.. spmmm.. takuttt.. anyway jmput singgah blog sayaaa... kain sngkt sarawak in dahouse... thanks kalau sudi lawat blog saya

    http://wanieseuk.blogspot.com/2016/01/songket-sarawak-preview-part-2.html

    ReplyDelete
  9. happy birthday sis :D may Allah bless.

    ReplyDelete
  10. salam leya! ... sanahhelwah,moga berjaya dunia dan akhirat :)
    moga Allah mudahkan perjalanan dunia akhirat.

    love,
    kakyana

    ReplyDelete
  11. salam leya! ... sanahhelwah,moga berjaya dunia dan akhirat :)
    moga Allah mudahkan perjalanan dunia akhirat.

    love,
    kakyana

    ReplyDelete
  12. selamat hari tua. haha dah xde teenager lagi dah. dah grown up dah. wish u, smoga sentiasa dalam redha dan rahmat Allah in wateber you do.. :D

    ReplyDelete
  13. happy birthday to leyaaa yg cantik :D

    ReplyDelete
  14. Happy Birthday Leya :) May Allah bless, aamiin.

    ReplyDelete
  15. Happy Birthday Leya :) May Allah bless, aamiin.

    ReplyDelete
  16. happy birthday leyaaaa... may Allah bless you... ><

    ReplyDelete
  17. Salam singgah sini dik Leya....Selamat Hari Lahir dik...

    ReplyDelete
  18. Awal nya birthday huhuhu happy birthday leya cantiks! <3
    may allah bless u :) <3

    ReplyDelete
  19. Salam , slmt hari lahir leya !!! :) <3

    ReplyDelete
  20. happy berday leya. may Allah bless u :)

    ReplyDelete