Tutorial:Letak Scroll bar dalam Blog Archive

Assalamualaikum

Hari ni leya nak kongsi ilmu sikit, acane nak letak scroll bar dalam blog archive. Biar nampak kemas sidebar korang. Takde laa bederet nanti tajuk entry korang kat sidebar tuh nanti.


  • Template - Edit Html
  • CTRL+ F dan  cari code <div id='ArchiveList'>
  • Lepas dah jumpa dekat atas code tuh ada code  <div class='widget-content'> kan?

<div class='widget-content' style='overflow:auto; height:200px'>

  • Copy code di atas dan gantikan dengan code <div class='widget-content'>

Preview. Kalau jadi sepantas kilat save! Selamat mencuba



12 comments:

  1. Alaa... Kita tak boleh buat. Tak jumpa cod yang sis bagi tu

    ReplyDelete
  2. Salam singgah.pagi dik Leya....bagus tutorial ni...tq dik..

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Tak jumpa? Cuba sekali lagi. Tekan mana-mana dalam kotak edit html tuh. Then CTRL+F cari code tersebut.

      Delete
  4. I should give it a try , terima kasih ( Baku sikit ) hak3 - Syamsid Blog -

    ReplyDelete
  5. salam leya semakin lama semakin pandai leya mengedit blog

    ReplyDelete
  6. i've tried this and it works. check out my blog. yay.

    ReplyDelete