SENTAP

Assalamualaikum


Lama kan tak nampak leya lalu dekat news feed korang. Sejak dah mula berkerja ni, takde masa nak ngadap laptop. So hari ni tajuk entry SENTAP. Yes i sentap dan terkilan buat seketika.  Sentap pasal apa tu ye. 


Hari ni je dah 15 orang unfollow blog leya. Rasa sedih juga laa. Kalau korang, sedih tak? Hahahahah. actually, leya tak kisah pun. Tapi sedih tuh ada juga. Rasa macam orang tak suka blog kita. Awwww sayu nya hati ni.  Bukan nak batak kepe bajet followers banyak. Takde niat pun nak jadi fofular. Hahahaha. Ku sedar diri ini, entry banyak sangat merepek. Tuh sebab ramai kecam. Aduduh. Sokey sokey. I tabah. Lol. Btw, pelik juga. Hari ni je ramai unfollow. Korang berpakat ehh nak unfollow blog leya hari ni. 


So next topic, semalam leya buntu sampai nak makan pun takde selera. Serius. Sangat buntu. Minta jawatan lain dapat tawaran jawatan lain. Leya dapat kerja bahagian "Customer Servis" dekat hotel agak terkenal di melaka. Gaji pun tersangat laa okey. Bagi leya okey, sebab takde apa-apa sijil dan tak bagi resume terus je dapat kerja tuh. Basic RM1600. Tapi terpaksa tolak. Sebab ada alasan tertentu. Salah satu sebab takde transport. Nak merempit pergi kerja, ibu tak bagi. Sebab takut kalau-kalau benda yang tak diingini terjadi. Sayangnya takde rezeki. Takpe laa. Rezeki dimana-mana. Kena rajin cari je.


Okey laa, pape nanti leya update lagi ye. Yang pasal unfollow tu, sedikit demi sedikit akan ku abaikan. *Crying emoji*



27 comments:

  1. alalala..leya jgn sedih kay..sy pun tiba2 ramai org unfollow hari ni..mcm pelik je..ramai juga ngadu diorg punya followers hilang tiba2..mcm pakat nak unfollow ramai2 pulak..haha..tp blog awk mmg best! dont worry..Goodluck keje tu..nanti dah kaya ingat2 disini :P hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulaa, rasa macam pakat ramai2 unfollow

      Delete
  2. wahh congratz dh keja ^^ hmm saya pernah gak rasa org unfollow sorang ja laa sedih tak terkta apa motif / sebab dy unfollow.Kan best kalau blog ada apps mcm ig blh detect sapa unfollow kita Bahahaha.Btw byk bersabar ye.Biasala kod dengki la tuew.Tu remove huhu T^T Mungkin depa ada alasan tersendiri kenapa wat cam tu #ThinkPositive ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulaaa. kan bagus dapat detect. boleh unfollow balik. ehhh

      Delete
  3. Ehhhh..sma la..Rini Followers kurang 11 org dah..mybe sbb blog dieorg kne remove kot..

    ReplyDelete
  4. Raamai laa pulak buat entry di unfollow hari ni. Ada hari unfollow sedunia ke ? Kahkah .. chillax .. 1 hilang 10 datang .. gituuuuewww

    http://kimchaa.blogspot.my

    ReplyDelete
  5. tak la leya blogspot remove ni.Sebb yan pon kena T^T

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah really? ingatkan dah takde sape suka blog leya. hihihi

      Delete
  6. sama la kita leya . bila lama sikit tak online . msti follower kurang . takpa la . xdak hal ponn . kita gain follower baru hehehe ^_^ takmo sedey

    ReplyDelete
  7. ha'ah...saya pun ada di un-follow hari ni..kenapa ek? ingatkan saya sorang je rasa sentap dan terkilan ni...
    huwaaaa....sedihnya..sob6

    ReplyDelete
  8. Macam mana kita nak detect ramai orang unfollow kita? Miza tak pernah ambil tahu pun. Huhuhu teruknyaa rasa. Tula jadi blogger tenggelam timbul macam mana nak detect. Kohkohkoh T___T

    btw,Allah Yuftah Alaikum <3

    ReplyDelete
  9. Jangan sedih kayy, Beeha sentiasa support blog sis. blog sis menarik! :D

    ReplyDelete
  10. eh eh macam sama je, blog saya pun tetiba follower berkurang jugak harini ==' tp bt taktahu jela. haha

    ReplyDelete
  11. salam leya!!! akak hilang sorang eh hahaha ,
    pasal follower ni akak tak suka yang follower blog akak terpaksa, kalau terpaksa dan tak suka then nanti mesti dia akan unfollow balik.

    btw , All the best leya! rezeki Allah tu luas :)

    ReplyDelete
  12. Huhu, nanti okaylah tu insyaAllah! ;) Takmo sedih-2! Btw, betul! Rezeki ada dimana-mana! Jgn putus asa dlm berusaha mencarinya sahaja! :) Fi hifzillah leya!

    ReplyDelete
  13. sabar ya kak leya, in shaa Allah dapat rezeki lagi baik :3

    ReplyDelete
  14. tahniah sebab dah dapat kerja :)
    sayangnya tak dapat pergi.
    saya lak masih lagi mencari-cari kerja. tak tahu la bila akan dipanggil untuk interview. huhu

    followers saya pun menurun jugak. tak tahu la kalau google tengah problem ke apa ke sekarang ni :(

    ReplyDelete
  15. semua orang kena rasanya blog yang buat kot entah hehe jangan sedih :D

    ReplyDelete
  16. sama haha ramai je yg hilang followers. sabar eh XD

    ReplyDelete
  17. leyaaa.. blog kak Lissa pun di-unfollow secara berjemaah.. jadi jangan sentap yer.. kalau nak sentap jugak, kita sentap sama-sama. haha

    ReplyDelete
  18. ramai kan ada masalah nih... Semalam baca blog Lyssa pun dia borak pasal nih...

    ReplyDelete
  19. ina pun kena unfollow jugak kak leya T-T banyak jugak.. dalam 20 orang macam tu.. semoga tabahkan hati ye kak leya..

    ReplyDelete
  20. Tak pe lah...blog ok sangat menarik....tak yah sentap....ya..nk gud luck

    ReplyDelete
  21. Salam
    Singgah dan Jengah

    Sentap atau mampu hadap
    Siul burung dan kicau pipit-Mentari akan terus terbit
    Usah diunkit hal berkait-Teruskan hidup semangat BANGKIT.

    All the best for you in life.

    ReplyDelete