Vectorkan Gambar (PAINT TOOL SAI)

Assalamualaikum

Hai korang. Whats up? sihat? 

Hari ni leya nak tunjuk sikit hasil menciplak gambar yang leya buat tengahari tadi. Bukan nak riak, menunjuk-nunjuk.. tapi ini sekadar perkongsian saat-saat manis.. eceh. tak baik tau cakap leya riak. emm sob sob sob. Sebenarnya bukan menciplak tapi men-vectorkan image. Tak tahu macam mana nak terangkan tapi hari ni leya belajar melukis gambar sendiri.



Leya guna PAINT TOOL SAI je. sebab dah lama biarkan SAI leya tuh berhabuk. Lama tak buat doodle. Tapi tadi rancang nak buat doodle. tapi kehausan idea. Last-last terfikir pula nak lukis gambar sendiri. Lagi mudah, takyah nak dok fikir nak lukis macam mana. Ye dak? 


Macam-macam tutorial leya cuba. Last-last jadi macam ni, Taraaa 




So amecam? Nampak macam orang tak? LOL XD ni first try tau. Cuma baju je warna lain. hahahah.

Kalau leya rajin, leya nak buat lagi. hehehehhe. OK BYE 

16 comments:

  1. hehe..nmpk comel je! boleh improve lagi ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee thanks diya :) Tapi bab mewarna je kita belum mahir.

      Delete
  2. Naisss la tu , cuba lagi *fighting !

    ReplyDelete
  3. Amboi boi leya! makin maju . hiks, kak try buka sai minggu lepas, nak buat doodle, last last kepala je lepas . skill dah ke laut dah .tengok yang leya punya je la

    ReplyDelete
    Replies
    1. okey laa tuh kak kepala je lepas. hihihihi. nanti next time buat laa badannya. hihiihih

      Delete
  4. okay laa.. kira berjaya sudah tu. Lissa buat dulu, mau lukis orang tersiap jadi denesor. cemana tuh? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahaha. yeletuh lissa lukis jadi denesor

      Delete
  5. Aipppp ! Awal tantek sangat ni ..... mana blaja ciplak menciplak ni. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belajar dari tutorial search kat google je wakk

      Delete