Blog bertukar wajah lagi


Apa? Blog bertukar wajah lagi? 

Hahhahaha ni mesti ada yang terkejut. Asyik nak bertukar wajah je. Maksud disini bukan tukar kereta WAJA. tapi bertukar wajah blog. Actually dah lama sangat leya menggunakan blogskin. Ada kebaikan dan kelemahannya guna blogskin. Kebaikkan banyak. Antaranya senang nak edit. Tapi ada juga keburukkan nya yang leya tak boleh nak terima. Saban hari leya asyik fikir nak ke tak tukar balik pada template. Sebab leya bukannya expert tentang edit-edit  simple template ni. Hampir tak keruan jadinya.


Ha, lupa pula leya nak bagitahu tentang kelemahan menggunakan blogskin. Leya bukan nak memburukkan cuma nak bagi info dekat awak yang berada di luar sana yang tak tahu pasal blogskin ni. Kalau kita guna blogskin, mungkin post terbaru kita takkan keluar dekat feed blog. Mungkin new followers takkan nampak entry terbaru awak dekat news feed. Thats why lah leya taknak guna blogskin lagi. 

Agak susah guna template. Tak pelah, slow slow kayuh. Lama-lama tahu la tuh kan. Hampir berjam-jam leya duduk depan lappy ni, sebab nak siapkan blog leya. Ini antara blog tutorial yang berguna sebagai rujukan leya.

Nama-nama di atas selalu jadi kunjungan leya bila nak edit blog. Kome terjah lah mereka. Datang sekali mesti datang lagi. Eceh. Rasa macam panjang pula entry leya kali ni. Hahahaha.



Ni wajah blog yang lama. Sayang dekat skin tuh, baru bape minggu pakai dah bosan. Hahahahaha lol XD. So, apa pendapat korang tentang new face blog ni? Tak tahu la wajah kali ni berapa lama boleh tahan. Haihh leya leya.  Ni pun tak habis siap edit. Nanti-nanti je la sambung. I feel tired. Header pun nak tukar, tapi takde idea nak buat. Ok tuh saja kot. Till then, jumpa di next entry. Bye

17 comments:

  1. masih comel seperti dulu blog nii. hehe :D

    ReplyDelete
  2. nanti boleh jadi blog designer.. hihihiiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhhh. belum expert lagi la kak om. heheh

      Delete
  3. comelnya blog. :D suka dengan design baru nie. :D

    ReplyDelete
  4. Salam singgah sini dik....comel jer blog adik....best kan klu kita kreatif bab design2...bila2 pun bolh tukar wajah blog....hihi

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum . memang suka warna pink ye ? hehe . Cantik blog baru . kipidap ! :p boleh lah lepas ni nak tempat edit blog dekat leya :p

    ReplyDelete
  6. cantik design blog awak. kemas :)

    ReplyDelete