Segmen Kenali Blogger Kpopers Daebak versi Ieyra Ghani



Assalamualaikum / Anyonghaseyo . ^^

Hai *Lambai tangan*.  aku join lagi segmen Kpop by Ieyra. Actually aku tengah bosan, nak buat skin takot kepala pening. Better, aku Fangirling kejap . Kaja kaja . aku tak sabar nak join ni .


Tekan image kalau nak join . First Rule korang kena like fanpage. Rule kedua korang kena buat Entry bertajok Segmen Kenali Blogger Kpopers Daebak versi Ieyra . Syarat ketiga pulak korang kena PrintScreen Number followers korang . Nahh ni aku punya Followers. 


Rule keempat, "ceritakan bagaimana permulaan anda mengenali kpop". Aku rasa aku dah penah join jugak segmen pasal macam mana aku boleh minat Kpop . Here. tapi takpe biar aku citer kan balik . 

Aku start minat Kpop masa akhir tahun form two. masa tuh aku baru umur setahun jagung . Aku minat sebab aku tengok Konsert dekat ABO. Alaa kat TV je kot . Time tuhh aku tahu Suju dengan Wonder Girl je . Tetiba aku tekan Info , ada tulis kat situ Suju pun ada. Aku kenal suju sebab lagu Sorry Sorry. Muka dia orang pun aku tak pernah tengok . So aku mencuba tengok Konsert tu walaupun aku tak paham ape benda dia nyanyi . At least, masa MC tuhh cakap aku paham sebab ada Sub . 

Tengah-tengah tunggu masa Suju Perform lambat lagi so aku tengok laa dulu kakak-kakak and abang-abang korea tuhh buat show dulu . Masa tengok tuh aku tak dapat nak bezakan mana satu perempuan mana satu laki sebab Boy Group nampak cute.  Ahh melting. First Group yang aku minat 2PM. dalam tuhh aku suka Kim Junsu. Aku jadikan dia first bias aku . tapi tak lama, sebab kecomelan dia tak boleh lawan dengan kecomelan si Lee Hong Ki. 

My Ex Boyfriend, Junsu . ♥

My Scandle . 

Aku minat Hongki pun sebab dia lawa, comil , gedik . Aku kenal dia masa aku tengok drama You're beautiful. Tahap gaban comil dia . Ahhh aku rasa macam nak tumbok je dia sebab dia lagi lawa daripada Girl Group . #Imagine . 

Disebabkan aku ni minat sangat dengan Hongki. Aku pun Sign Up jadi Primadonna . Dalam setahun jugak laa aku berkerja sebagai Primadonna. Masa aku lepak dekat Mubank aku ternampak laa satu Group ni yang handsome lagi kacak. Cehh Wahh . Lagu dia pun Syok. Macam ni. aku nyanyi sikit , Neko haja..nega ne saranghae ohh...lalalala ~~~♫♫♫♫ .



Sape lagi kalau bukan INFINITE . Aku tak bape nak kenal dengan INFINITE time tuh . Yang kenal pun Myungsoo a.k.a L je .Tapi time tuh aku still lagi jadi PRIMADONNA. tapi bila INFINITE comeback dengan lagu Paradise aku tak boleh terima sebab terlampau handsome si abe-abe INFINITE ni . aku pun cuba ingat nama dia orang. Then aku layan lagu-lagu dia orang yang lain. Masa tuh aku titahkan Sungjong jadi bias aku nombor dua. Dah lama-lama aku cam tak ngam dengan FT ISLAND, so aku Sign Out jadi Primadonna dan aku teros Log In jadi INSPIRIT.



Masa bulan bape ntahh INFINITE ada comeback dengan lagu The Chaser . Pehh Daebak gila lagu dia orang . Tetiba pulak aku ternampak abe Yeol ni handsome sangat. 

My Abe Yeol 


Then aku setkan ULTIMATE bias aku Abe yeol, Forever him and never replaced. Cehh wahh . tapi kalau ada yang lagi kacak. Abe Yeol akan ditinggalkan. hahaha *Jahat nye aku*. Bertambah sayang lagi aku terhadap abe yeol masa tengok Sesame Player. Ohh aku rasa macam nak gigit je tangan Sungyeol sebab dia terlampau Comil plus dengan kegedikkan dia tuh . Perangai dia sejibik macam budak sekolah tadika . Bila dia menjerit . OH MAI GOD like a Dolphin. Yeahhh , INSPIRIT should know this -.- 



then kita orang pun ada geng . Group name #TeamInspiritGila. Jinjja Daebak . Ni sebab L punya Selipar laa . hahaha . Tergelak aku bila ingat balik. So sampai sekarang laa aku minat dengan INFINITE, dan aku rasa fandom yang paling best dan paling lama aku join , INSPIRIT. 


Boleh letak Koleksi Barang Kpop kan ? So aku nak Show off sikit . hahaha !~~~~ LOL XD. Aku tak banyak barang Kpop. yang ada pun buku EPOP . Kpopers wajib beli buku Epop sebab nak tahu info pasal bias kan . 
Notebook : 2PM and Suju
Sticker : Jang Geun Suk and Lee Hongki

Button : Nicole(Kara) , Shinee and Beast
Key Chain : Cnblue and Boyfriend

Buku Epop, Kpop Mania, Kpop Idol , Buku Poster K-Pop Klik

Tali kasut : Infinite and 2PM . 

Kelender Beast. Kipas Boyfriend and gelang Nuest

Album INFINITE .

Ok ni je yang aku ada . tak banyak . actually aku nak kumpol album infinite bebanyak tapi takde masa nak pergi beli sebab aku dok Hostel . Bilaa aku free aku beli arr . yang Stuff lain tuh aku sedaya upaya tempah sebab kat melaka takde Kpop Shop. So aku beli dari buku. Banyak kedai kat KL je . -.- So ni jelaa yang ada . Nasib baik buku epop ada jual kat semua negeri. Yeka ? LOL XD . Ok Rule keempat aku da siap . Rule kelima pulak Tag 2 Orang budak Kpop . aku main tag je . 


Rule keenam paste kan link dekat Comment Box . Ok On the way . Last Rule  WAJIB Follow blog siapa yang join. ok Kacang . So Sekian saja entry pada kali ini . saya Karam Sinki walia nak Publish kan entry . Done Update . Bye . Pyong Pyong . Asslamualaikum .


13 comments:

  1. Jeles ! Jelly gileer tgk Tali Kasut tu dgn Album Infinite . Nak mintak dekat mak , mak tak bagi . :'(

    ReplyDelete
  2. Follow sini,dari segmen yang sama. :D

    http://baby-pinkuepanda.blogspot.com/2012/11/segmen-kenali-blogger-kpopers-daebakk.html

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. ;aaa; Thankgyu join ^^ best n3 nie

    ReplyDelete
  5. banyaknya barang kpop o.O hee yeol ftw :D

    ReplyDelete
  6. k jelly ~ dia ada album infinite :| btw dari segmen yg sama ^^ http://faramyungie.blogspot.com/2012/11/segmen-kenali-blogger-kpopers-daebak.html

    ReplyDelete
  7. Babyluwifey kekeke ~~~ Actually, mak kite pung tak tahu yang kite beli barang ni semua. Beli pakai duit sendiri :))

    ReplyDelete
  8. @ Ieyra Ghani Thanks :)
    @ Mrs Ween NamyeoL mana ada banyak. sikit jehh.

    @ farah izzlyn kekeke ~~~

    ReplyDelete
  9. follow you back ^^ from

    http://anordinarygirllifestory.blogspot.com/2012/11/segmen-kenali-blogger-kpopers-daebakk.html

    ReplyDelete
  10. follow u dear.. from budak http://inspiritdays.blogspot.com/2012/11/segmen-kenali-blogger-kpopers-daebakk.html

    ReplyDelete
  11. dari segmen yg sama.. banyaknya merchandise.. huu ~~ http://aunistorymory.blogspot.com/2012/11/segmen-kenali-blogger-kpoppers-daebakkk.html

    ReplyDelete
  12. Join GA ni jom... (:http://princessunforeseen.blogspot.com/2012/11/1st-countdown-contest.html

    ReplyDelete